Vi jobbar med öppen källkd

Plattformsoberoende

Sedan starten på 90-talet har plattformsoberoende varit en ledstjärna för oss, vilket har lett in på öppen källkod. Numera använder vi öppen källod i alla våra projekt. Vi har även utvecklat egna öppna projekt. Här är några som vi är särskilt stolta över:

Dance

Dance är en komponentbaserad arkitektur som gör att vi inte behöver skriva någon tidsödande HTML-kod. Vi tar i stället fram de komponenter som webbplatsen ska bestå av. Komponenterna kan sedan mycket enkelt återanvändas överallt i projektet eller i andra projekt, utan att ens behöva klippa och klistra någon kod.

Grundkomponenterna är testade i alla webbläsare, och system som bygger på Dance behöver alltså inte testas, vilket sparar väldigt mycket tid och minimerar buggar.

Dance är mycket lätt att bygga ut med specailanpassade komponenter om det behövs. Några begränsningar finns i princip inte, allt som går att göra i HTML, CSS, JavaScript, AJAX och Flash går att bygga som en komponent i Dance.

Dance hanterar inte bara layouten utan även logiken i applikationen, med ett och samma flöde för alla funktioner, vilket gör flödet mycket lätt att läsa, hantera, mäta och förstå.

Under åren har vi utvecklat hundralts komponenter som kan användas direkt i alla webbprojekt, vilket naturligtvis sparar massor av tid i nya projekt.

Det finns inget magiskt med Dance, det är en enkel arkitektur i Java som vem som helst kan förstå och använda.

Det bör kanske nämnas att vi kan skriva HTML också. I själva verket har utvecklingen Dance bidragit till att vi varit tvugna att skaffa oss en mycket djupare och mer omfattande förståelde för webbteknikerna än vad som annars är nödvändigt.